Wie zijn wij?

‘ WE ZIEN DE DINGEN NIET ZOALS ZE ZIJN, WE ZIEN DE DINGEN ZOALS WIJ ZIJN ‘

 

 

 

 

KUNSTCOLLECTIEF FERM

 

 

FERM is in 2019 opgericht door Erna van der Veen, Linda Cohen- Cordes en Patriz de Bruijn.

In 2022 is het collectief uitgebreid met Marry Bouma en Aria Kalteren.

Patriz de Bruijn verblijft momenteel als gastlid in Spanje.

 

KUNSTCOLLECTIEF FERM, gevormd door vier Friese vrouwen die met hun passie en talent de toeschouwer aan het denken zetten.

Marry Bouma, Linda Cohen-Cordes, Aria Kalteren en  Erna van der Veen bundelen hun krachten onder de naam Ferm, waarbij deze naam niet alleen staat voor  ‘Krachtig’,  maar ook voor  ‘Fryske Froulju’  –  een eerbetoon aan hun liefde voor Friesland.

Vier gedreven vrouwen met een gedeelde liefde voor kunst, omarmen de gezamenlijke reis door kleur, vorm en emotie, Ze combineren verschillende invalshoeken en technieken om in volledige vrijheid tot zelfstandige en eigenzinnige resultaten te komen.

Met een unieke visie weten zij een verbinding te maken die dieper gaat dan verf op een doek. Het eindproduct van hun inspanningen, komt tot leven in beeldende werken die een verhaal vertellen dat zowel persoonlijk als universeel is.

Het doel van Ferm is helder; werken aan een gezamenlijk thema, waarbij het eindresultaat een individuele interpretatie is van de kunstenaar. De bekroning is een gevarieerde tentoonstelling waarin het contrast en de overeenkomsten in hun werk de nieuwsgierigheid prikkelt wat de ervaring voor de bezoeker boeiend maakt.

In deze samenwerking vormen zij een hecht en creatief netwerk, waarbij ieders idee en kwaliteit deuren openen naar diverse perspectieven.